شهرمن M.I.S

مسجدسلیمان (پارسوماش)زادگاه کورش واولین شهر پارسی تبار

شهرمن M.I.S

مسجدسلیمان (پارسوماش)زادگاه کورش واولین شهر پارسی تبار

نان تیری


نان مصرفی بختیاری ها که اصطلاحانان تیری نامیده می شودازلحاظ طمع وپیشگری ازهرنوع اسراف درزمان تهیه درنوع خودبی نظیراست این نان که بسیارنازک تهیه می شودوزن تقریبی ان کمتراز۱۰۰گرم است برای طبخ ان پس ازتهیه خمیربه کمک چوب میله مانندی که درحدود۸۰سانتیمتربوده وانتهای ان پهنتر ازقسمت ابتدایی ان است چرخانده می شودتابه حدکافی نازک شودسپس ان راروی صحفه فلزی گردومحدبی که درزیران اتش است قرارداده تاپخت شودباپهن کردن هربرگه نان نان بعدی روی ان پهن می شودکه گاهی ۳۰ یا۴۰ عددنان روی هم قرارمی گیرندوبه این صورت ازحرارت نان زیرین نان رویی هم پخته می شودالبته باهرباری که نان تازه گذاشته می شوددسته نانهازیرورومی شودتادوطرف ان پخته شودبه هردسته ازاین نانهاکه پس ازطبخ روی هم گذاشته می شوندچپه می گویند 

باورها وسنتها






درباورهاواعتقادات بختیاری هانمونه هائی به چشم می خوردکه ریشه درشیوه زندگی انهاداردضمن اینکه دربسیاری مواردنیزاین عادات ریشه درسنت های دیرینه داردوحتی قسمتی ازآن به ائین مهرپرستی وقسمتی هم نشات گرفته ازعقایدزردشتی می باشد.مانندقسم خوردن به افتاب ؛به اتش ؛به چاله ؛به روح اموات و...
گناه دانستن ریختن اب درچاله ؛دودکردن اسپندواستفاده ازان برای ساخت اشیاتزئینی
روشن کردن شمع درجاهای مقدس ودرکنارقبرمردگان
استفاده ازشیرسنگی برای قبرمردگان بعنوان نمادشجاعت ومردانگی و...

لچک


لچک نوعی روسری است که زنان بختیاری برای ارایش چهره خودخصوصادرمراسم جشن وسروربکارمی برنداین پوشش قسمتی ازسرراپوشانیده ولی موهای جلوسرازآن بیرون می ماندبرای نمای بهترلچک سطح رویی ان رابامهره های بسیارریزورنگارنگی بنام منجق که به شکل های زیباطراحی می شودتزئین می کنندلچک بوسیله بندی درزیرگلوبسته شده ودربالا وگرداگردآن ودرلبه های بندان بوسیله سکه های فلزی ویاسنگهای باارزش تزیین می شود